Laat je spullen niet wegvliegen

butterflies-starting-page-slider-1

Laat je spullen niet wegvliegen: Erkend hang- en sluitwerk voor je woning

Sloten op ramen en deuren zijn tegenwoordig helaas nodig om je eigendommen tegen ontvreemding te beschermen. Goed hang- en sluitwerk houdt dieven buiten de deur. Veiligheidsbeslag beschermt sloten en cilinders tegen uitboren en uittrekken. Het wordt door ramen en muren gemonteerd en kan alleen van binnenuit verwijderd worden. Daarnaast kun je met het beslag of garnituur van sloten de uitstraling van je woning op een subtiele manier verfraaien.

 

SKG-goedgekeurd – als het goed is voor je rupsen, dan is het goed voor je woning

Er is een groot aanbod hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG test sloten, beslag, cilinders en toebehoren op sterkte en duurzaamheid. Als dit hang- en sluitwerk voldoende inbraakwerend uit de testen blijkt, krijgt het dit keurmerk met 1 tot 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe beter bestand tegen inbraak. Toekenning van het aantal sterren heeft onder andere te maken met de tijd die een inbreker nodig heeft om een slot, beslag, cilinder en dergelijke open te breken. Bij 3 sterren heeft de dief 5 minuten of meer nodig om het slot te forceren. Dit lijkt weinig vertraging op te leveren, maar voor een inbreker duurt elke minuut al een minuut te lang. Het risico om op heterdaad betrapt te worden, is bij het openbreken van raam of deur namelijk het grootst. SKG-keurmerk is bijna altijd te vinden aan de buitenzijde van de sloten, met uitzondering van de opleggrendels waar het alleen op de bijbehorende sluitkom wordt weergegeven.

 

Politiekeurmerk Certificaat Beveiligde Woning

Om in aanmerking te komen voor het politiekeurmerk Certificaat Beveiligde Woning is het SKG-keurmerk op hang- en sluitwerk een van de vereisten. Daarnaast stelt het keurmerk ook eisen aan de verlichting bij de buitendeuren en bijvoorbeeld rookmelders op elke etage voor de brandveiligheid. Met het Certificaat Beveiligde Woning kun je een korting op je inboedelverzekering bij je verzekeringsmaatschappij bedingen. Misschien haal je de investering niet meteen terug uit de premie, maar je huis is wel per direct beter beveiligd tegen inbraak, waarmee je veel schade beperkt.

 

PKVW erkende slotenmaker

Een PKVW erkende slotenmaker zoals Molsberger, een slotenmaker in Soest actief, kan het huis helemaal volgens de eisen voor het Certificaat Beveiligde Woning van hang- en sluitwerk voorzien. Gaat het niet om het certificaat, dan is het wel zo verstandig kwaliteitssloten door een professioneel iemand als een slotenmaker te laten plaatsen. Ook voor erkende kwaliteit sloten is het zo dat ze alleen de nodige veiligheid kunnen bieden als ze op de juiste wijze zijn gemonteerd!Daarnaast kan een slotenmaker je ook adviseren over inbraakpreventiemiddelen zoals bijvoorbeeld alarmsystemen.

 

Leave a Reply